hidup

Kami mempunyai hakikat bahawa Anugerah MVP diumumkan dan diputuskan sebelum playoff NBA berakhir. Ia diputuskan sebelum pusingan pertama berakhir! Apa hasilnya? Pada hari Rabu diumumkan bahawa Steve Nash akan memenangi Anugerah MVP kedua berturut-turut.

Sekarang saya tidak berpendapat bahawa Nash tidak layak untuk MVP keduanya. Sebenarnya penyokong Nash  download malaysia mega888 on here !! akan mengatakan bahawa dia mempunyai tahun statistik yang lebih baik musim ini daripada musim lalu, ketika dia adalah pilihan yang jelas untuk MVP. Pasti, Nash menaikkan mata dari 15.5 setiap perlawanan tahun lalu kepada 18.8 per tahun ini, tetapi tahun lalu adalah tahun lalu. Lebih penting lagi, Kobe Bryant dan Lebron James tidak berada di playoff tahun lalu dan tidak mendekati musim yang masing-masing tahun ini. Apa yang saya nyatakan ialah pemain lain lebih layak mendapat penghargaan.

Pada malam Rabu, Nash mendapat poster seperti yang tidak pernah dilihat sebelumnya. Siapa pemain yang menyalahgunakan Nash dengan teruk, anda bertanya? Oh, itu adalah Kobe Bryant, calon lain untuk MVP dan seseorang yang lebih layak mendapat penghormatan daripada Nash. Lebih daripada sekadar membuat Nash kelihatan seperti orang bodoh di televisyen nasional, Bryant’s dunk pada suku keempat mengesahkan kemenangan bagi Lakers ke atas Matahari. Ini sekarang membawa kita kembali kepada masalah kita.

The Suns mungkin tidak berjaya keluar dari pusingan pertama playoff. Selepas kemenangan 93-90 Lakers pada Rabu malam, siri ini sama sekali serentak. Kini, Lakers akan kembali ke Los Angeles dengan kelebihan dan kawalan gelanggang di rumah. Ngomong-ngomong, Lakers berada di rumah 27-14 tahun ini dan kita semua tahu Kobe akan menjadikannya kedudukan tertinggi bagi penonton tuan rumah. Sekiranya pusingan ini adalah perhentian terakhir untuk Matahari, di manakah ia akan meninggalkan Nash? Di rumah dengan trofi MVPnya, walaupun dia tidak dapat mengalahkan Lakers pilihan ketujuh di pusingan pembukaan. Ingat kembali ketika Charles Barkley sebenarnya adalah salah satu MVP pertama yang tidak memenangi Kejuaraan NBA? Itu pada tahun 1993 dan kelihatan seperti zaman dahulu sekarang. Pada masa itu, jawatankuasa MVP berjaya, dan yang lebih ironik ialah Barkley memenangi anugerah ketika bermain untuk Suns, Nash ‘

Lebih-lebih lagi, jika Matahari benar-benar kalah dari Lakers pada pusingan pertama, kes itu menjadi lebih kuat lagi bahawa Kobe adalah MVP. Adakah saya perlu membaca senarai pencapaian cucian untuk anda? Lelaki itu menjaringkan 35 mata setiap perlawanan selama musim biasa, belum lagi mendapatkan pasukan Lakers yang terlalu bertenaga kembali ke playoff dengan catatan 45-37. Dan sekarang dia mungkin memasukkan mereka ke pusingan kedua sebagai pilihan ketujuh. Tanpa Kobe, pasukan ini akan merancang Draf Loteri.

Dan bagaimana dengan Lebron James? Cleveland Cavs adalah pilihan keempat di Timur. Mari saya ulangi, Cleveland Cavs adalah pilihan keempat di Timur. Jangan lupa bahawa Cavs juga memenangi 50 permainan tahun ini. Ini adalah pencapaian dengan sendirinya. Jangan lupa debut playoff Lebron; dia hanya menjaringkan tiga kali ganda menentang Wizards. Inilah sebabnya mengapa playoff harus dihitung dalam pemilihan MVP, kerana playoff adalah tempat legenda dibuat.

Jangan salah faham, Nash adalah pemain bagus yang mempunyai musim yang bagus. Tetapi bukankah MVP seharusnya pemain hebat yang mempunyai musim yang luar biasa. Sebelum anda menjawab soalan itu, jawab yang satu ini. Sekiranya anda mengambil Kobe dari Lakers dan Nash dari Suns, pasukan mana yang lebih menderita? Jawapannya ialah MVP 2006 anda. Saya akan memberi sedikit petunjuk. Ini bukan Steve Nash.